Oldalak

2013. június 26., szerda

Ő a legcsodálatosabb srác, akivel valaha találkoztam. És el fogom veszíteni, mert nem törők vele. Össze kell szednem magam és figyelni. Rá.
Csak azért írom le, hogy valós elhatározás legyen.
FW

2013. június 24., hétfő

kedvesemhez

Imádom a búcsúinkat, mert kegyetlenek és fájnak. Azt ismételgeted, hogy szeretsz, és újra meg újra megcsókoljuk egymást. Nem tudunk, nem bírunk elválni. De menned kell, és nem akarlak elengedni. Olyankor érzek: érzem, hogy ragaszkodom hozzád. És klassz dolog, ha az embernek vannak érzései.
Néha hergellek, kegyetlen dolgokat mondok neked, hogy felidegesítselek. Látni akarom a reakciód, hogy kiakadj és bizonyítod, nem vagy közömbös irántam. Éppen ezért szeretem, ha veszekszünk és kiborulok. Olyankor rá kell ébrednem, hogy én sem vagyok közömbös irántad.

Szeretem, ha szomorú vagy. Az egy olyan érzés, amiben könnyedén osztozhatunk. A boldogságot nem tudom elérni.

Sokszor csókol:
Frida

2013. június 11., kedd

szétszed

Nem írok, nehogy gondolkodásba merüljek. Nem szabad gondolkodnom. Csak jól kell éreznem magam. Ha gondolkodom, elbizonytalanodom és akkor elszomorodunk.

Nem sikerül eldöntenem: szerelmes vagyok belé, de nem szeretem, vagy szeretem, de nem vagyok belé szerelmes?

Visszaérkeztem ahhoz a kérdéshez, hogy mi a szerelem? Érezni kell, nem tudni. Milyen érzés? Azt tudni kell.
Mindegy. Néha nem foglalkozom semmivel, és akkor eléggé jó minden.

Visszavonhatatlanul és megmásíthatatlanul szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. De csak amíg nevetek.

további szép napot
Frida

2013. június 10., hétfő

gondolatok a magyar nyelvről

"Nem szeretem ezt a mai világot. Azt mondják átmeneti idők. Csakhogy én nem kívántam átmeneti időt. Arra sem emlékszem, hogy ezt az egész életet valaki követelte volna. Protekciót biztos nem vettem igénybe. Már arra sem vagyok kíváncsi, hogy minek örülhet az ember, ha magyar.

Szerte a hazába mondom a verseket és figyelem a közönséget. Nem tudják mit jelent magyar, ahogyan Ady értette, ahogyan Petőfi lángolta, Balassi élte, Arany szenvedte, Bartók sikoltotta Kodállyal, Csontváry és Egri festették, ahogyan Kosztolányi féltette, Babits óvta, ahogyan Móricz simogatta, Karinthy viccelte, Molnár írta, Radnóti vérezte. Nem tudják, nem értik és félnek attól, ha feléjük tüzelem a szót, ahogyan Vörösmarty és Juhász szavait égetem, félnek attól, hogy ma nem szabad úgy érteni, ahogy értenék."

Latinovits Zoltán

erőszakolt nyugalom

Szeretném megölelni. Szorosan. Hosszan. És nem elengedni. Soha.

2013. június 1., szombat

hallottam sírni a vasat, hallottam az esőt nevetni*

Három napja mondogatom magamnak, hogy a halál az élet szerves része, a halál az élet szerves része, a halál az élet szerves része, de még mindig nem sikerült beletörődnöm, hogy mások is meghallhatnak, hogy nélkülük kell folytatnunk az életünket.
Frida Williams

*József Attila Eszmélet c. versének részlete