Oldalak

2013. július 29., hétfő

hajnali hajnal

Azt hiszem, kevés ember van, aki számít rám, aki elvár tőlem valamit, akinek meg kellene felelnem. Akikért felelős vagyok. Talán csak a szüleim, és Ő.
Szeretnék meghalni, vagy legalábbis bezárkózni és egyedül lenni. Egyedül lenni hosszú időre. Nem beszélni senkivel. Hagyni, hogy mindenki jól meglegyen nélkülem. Éljenek. És felejtsenek el, még ha nekem az fájna is. De legalább nem bántanék senkit. 
Nem akarok létezni. Nem kértem az életet. Egy jobb embernek kellett volna születnie a helyembe, aki nem okoz csalódást, aki legalább a saját elvárásainak megfelel.

Sajnálom.

2013. július 26., péntek

Nem igazán értem, miért. Talán mert olyan mérhetetlenül boldog voltam. Talán mert annyira kétségbeesetten, tehetetlenül szomorú. És ő éreztette velem, hogy szeret. Hogy tényleg szívből szeret, úgy, ahogy vagyok. Én pedig egyszerűen sírva fakadtam és rájöttem, hogy mennyire szeretem őt. Elképesztő érzelemhullám tört rám, ilyet még nem tapasztaltam korábban. Szomorú voltam, de boldog is, amiért ő az enyém, ölelhetem és csókolhatom. Azokban a percekben annyira szerettem, hogy ez még engem is megrémít.

"Az ember könnyen sírva fakadhat, ha engedte magát megszelídíteni..." Antoine de Saint-Exupéry

2013. július 24., szerda

bájoló

Rebbenő szemmel
ülök a fényben,
rózsafa ugrik
át a sövényen,
ugrik a fény is,
gyűlik a felleg,
surran a villám,
s már feleselget
fenn a magasban
dörgedelem
vad dörgedelemmel.

Kékje lehervad
lenn a tavaknak,
s tükre megárad.
Jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged.
Mossa az eső
össze szívünket.

Radnóti Miklós

2013. július 23., kedd

agyhalál

Mindjárt vége a... milyen hónap is van? ja, júli. Szóval mindjárt vége a júliusnak, én pedig még alig írtam. Ezen a nyáron valahogy nem jön össze - semmi. Kvázi nem csinálok semmi érdemlegeset: nem írok, nem olvasok, nem rajzolok. Csak vagyok. Többnyire vele. Vagy filmet nézek, Lost. És olykor Doctor Who, meg egy rakás másik.
Szóval nem blogolok. Igazság szerint a legfőbb kifogásom az, amiért a naplóírásban sem jeleskedem mostanában. Megvan mindenem. Enyém ez a tökéletes srác, aki szeret, aki tényleg úgy szeret engem, ahogy mindig is akartam, aki mellett minden tökéletes, aki csak az enyém és nem fog elhagyni soha. Akit néha annyira szeretek, hogy már fáj. Akit féltek magamtól. Mindezek kíséretében nem szívesen írom le a gondolataimat, vagy inkább nem szívesen gondolkodom. Mert csak rossz eredményt szül, és minek foglalkozzak rossz dolgokkal, amikor meg van mindenem?
Tehát nagyjából ezért nem írok. Végül is megmondták, az írás a legmagányosabb tevékenység, szóval majd ha egyedül leszek, írni fogok. Ahogy szoktam.

Apám az imént blirrírozott vagy inkább brillírozott. Realizálódott benne, hogy másfél hónap ide vagy oda, de nem, még nem jártam a barátomnál. Ez csak egy újabb okot adott neki arra, hogy szidjon. Először arról papolt, hogy menjek balcsizni, vagy ide-oda strandra, és hogy mikor megyek a barátaimmal, és hogy miért nem megyek? (Megy a halál.) Utána már azért zsörtölődött, amiért nem megyek el sehova. "Voltál öt napot címerezni, és ennyi?! Mindjárt vége a nyárnak, aztán majd szeptemberben jut eszedbe h menni kéne a haverokkal...!"
Azt hiszem, ciklikusak a nyári szünetek. Két éve minden szabadidőmet a szobám mélyén olvasással töltöttem, ő pedig lehordott, amiért nem járok el a barátaimmal semerre. (Milyen barátok? kérdeztem akkor magamtól.)
Tavaly az volt a baj, hogy eljártam otthonról. (Akadt néhány ember, aki elviselt.)
Idén ismét az, hogy sok időt töltök itthon.

2013. július 22., hétfő

cifra bánat

Elment, ismét egyedül maradtam.
Csak egy apró darabot hagyott itt nekem magából: a leheletét az ajkamon.
A csókja íze már csak emlék, és mégis. Ez az illékony dac majdnem a boldogság. Ő érintett utoljára. Ez a legszebb (ön)tudat.
"és hogy messze vagy, most fojtott illatát is érzem szerelmünknek"

2013. július 19., péntek

nélküled lett este

Ma is nélküled lett este, pedig a reggel ezt még elképzelhetetlennek tartottam. Újra és újra egyedül maradok, és szembe kell néznem magammal segítség nélkül. Most ebben a pillanatban talán a magányom is csak arra ürügy, hogy rád gondolhassak. Szeretnélek látni - ennyi az egész. Néha ez is sok.
Kozma Mária